Τι προσφέρει το θεατρικό εργαστήρι;

Τι προσφέρει το θεατρικό εργαστήρι;

Η δραματική τέχνη έχει τη ρίζα της από το ρήμα δράω-δρω, που σημαίνει κάνω μια δράση. Έτσι, το θεατρικό εργαστήρι έχει ως βάση την ενεργοποίηση και ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων.

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη βάση, στόχος είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της ανάληψης ευθυνών, καθώς και η γνωριμία των παιδιών με τον εαυτό τους και τον κόσμο. Μέσω θεατρικών παιχνιδιών, αυτοσχεδιασμών και τη χρήση του ρυθμού και της μουσικής, οι συναντήσεις μας επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, όπως το σχολείο, η οικογένεια, η φιλία κ.α. Εκεί, δίνεται ο χώρος να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μέσω της ασφάλειας που προσφέρει μια φανταστική και κατασκευασμένη πραγματικότητα.

Η τελική παρουσίαση ή παράσταση είναι, φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο κλείνει το εργαστήρι, αλλά δεν είναι ο απώτερος σκοπός. Πιο πολύ χρησιμοποιείται για να υπάρχει κίνητρο να προσπαθήσουν περισσότερο, να ανακαλύψουν περισσότερα και να βασιστούν ο ένας στη βοήθεια του άλλου. Σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός. Έτσι η παράσταση αποκτά νόημα, γιατί δε γίνεται για να μας δει κάποιος, αλλά γιατί έχουμε την ανάγκη να πούμε κάτι, να μοιραστούμε μια κοινή εμπειρία!